tisdag 11 november 2008

Lars Ohly, du borde stödja KD!

Lars Ohly vill frånta vigselrätten från de präster som inte vill viga samkönade. Motivet skall tydligen vara att man inte ska få välja att diskriminera.

För det första så har alla rätt att tycka vad de vill om vad de vill. Vi får tycka illa om moderater, kommunister och homosexuella om vi vill. Det är en mänsklig rättighet att få tycka vad vi vill även om många tycker att det är fel och idiotiskt.

Vi har också som människor en rätt att tro på vad vi vill, exempelvis en gud (eller flera) som tycker att äktenskap är för en man och en kvinna och inget annat.

Om man blandar myndighetsutövning och tro (prästers rätt att viga) så måste ju präster få viga efter det man tror på. Eller var går gränsen? Ska en kristen präst tvingas att viga enligt Islam? Var går gränsen?

Så om man ger präster vigselrätt så måste ju den mänskliga rättigheten att få tro som man vill följa även prästen. En präst har också rättigheter. Ett homosexuellt par kan hitta en präst som viger dem så de är inte diskriminerade av en "myndigheten”.

Mänskliga rättigheter är till för ALLA, även dem som Ohly inte kan acceptera. Det du Lars, det är DET, som är hela tricket. Kanske ligger det nog inte för en kommunist att acceptera oliktänkande, det finns ju visst stöd för det. Föresten, hela ideologin strider mot FNs deklaration om mänskliga rättigheter!

Så Ohly, vi accepterar dig och dina felaktigheter men du borde kanske helt enkelt kunna acceptera och stödja KD i deras förslag om att sära på juridik och tro. Eller är det viktigare med vilka man tycker än vad man tycker?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar